Дестинация
Сараево, Босна и Херцеговина

5 дни / 4 нощувки
Автобус
от 445.00 лв.
Оферта номер: П462
 • Програма
 • Цената
Програма
Програма
1 ден
Отпътуване от София в 05.00 ч. от Централна автогара. Посещение на приказния Дървен град на босненския режисьор Емир Костурица в Сърбия. Комплексът се намира на хълма Мечавник в покрайнините на Мокра Гора. Костурица го строи като отворено място за различни културни събития. Има около 30 дървени къщи с традиционна архитектура, селска църква с дървен покрив, сладкарница и други обществени постройки, разположени около площади, кръстени на босненския писател Иво Андрич, режисьора Никита Михалков и Никола Тесла. От тях тръгват улици с колоритни имена като Бергман, Брус Лий, Федерико Фелини. В бара звучи жива балканска музика, а ресторантът предлага местни деликатеси. Тук всяка година се провежда филмовия фестивал Кюстендорф, естествено, в кино Стенли Кубрик. А вие внимавайте как се държите, в селото има дори и затвор! Пристигане в Сараево вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване в Сараево.

2 ден
Закуска. Панорамна обиколка на Сараево, един град, събрал в себе си архитектура от отоманския, австро-унгарския и югославския период. Ще видите джамията Гези Хусрев Бег, главната улица, свързваща европейската с ориенталската част на града, пазара Баш чаршия, Националната библиотека, построена през австро-унгарския период, Латинския мост, където на 28.06.1914 г. са убити австрийския престолонаследник Франц Фердинанд и съпругата му София, събитие, станало повод за началото на Първата световната война.
След обяд свободно време или екскурзия до Босненските Пирамиди във Високо. Разположени недалеч от столицата, Пирамидите предизвикват международен интерес. Смята се, че това е най-големият комплекс от пирамидални структури в света. Състои се от Пирамидата на Луната с височина от 190 м., Пирамидата на Дракона, Храма на Майката Зея и Пирамидата на Любовта. Посещава се пирамидата на Слънцето, която с височината си от 220 м. е по-висока от Хеопсовата в Гиза. Ще влезете в трите камери и малкото езеро, които са част от подземен лабиринт, открит през 2010 г. Проучванията на комплекса продължават, а теориите ще завладеят въображението ви. Вечеря. Нощуване в Сараево.

3 ден
Закуска. Само на 130 км от столицата се намира град Мостар, красиво разположен в долината на река Неретва. Мостар е известен със стария мост от 16 век, дал името на града. Мостът е разрушен по време на войната през 1993 г., но напълно възстановен след нея и днес е част от листата на ЮНЕСКО. Наблизо се намират и красивите водопади Кравица, които ще се посетят. Ширината им е 120 м., а водата пада от височина 28 м. в живописен каньон. Отпътуване за Неум – единственият морски курорт на Босна и Херцеговина. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване в Неум.

4 ден
Закуска. Целодневна екскурзия до остров Корчула. Този град, смятан за родно място на пътешественика Марко Поло, ще ви очарова със старинната крепост от 13 век, стръмните улички на стария град и десетките църкви от 15 и 16 век, пръснати сред елегантни каменни къщи. Старият град е проектиран във вид на рибена кост, за да може да защитава улиците и домовете най-добре от идващите от морето ветрове през зимата. Под крепостните стени се намира крайбрежната улица, пълна с ресторанти и кафенета. Връщане в Неум. Вечеря. Нощуване в Неум.

5 ден
След закуска отпътуваме за България. Пристигане в София късно вечерта.

Условия:
Цената на екскурзията е валидна при 40 пълно платили.
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите във връзка с промени в работното време на музеите.
Доплащане за тръгване от Пловдив - 30 лв., от Пазарджик 25 лв., от Хасково и Харманли - 40 лв. (при мин. 10 човека)
За пътуване до Босна и Херцеговина и Хърватска е необходима лична карта или международен паспорт.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100002426.
Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗАД Мондиал.
Период на пътуване:
18.09-22.09.2020
14.10-18.10.2020
 
вижте още
Цената включва
 • Транспорт с автобус;
 • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери на меню в 3* хотел в Сараево;
 • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери на меню в 3* хотел в Неум;
 • Пешеходна екскурзия с местен екскурзовод в Сараево с превод на български;
 • Екскурзия до Мостар и водопадите Кравица;
 • Екскурзия с местен екскурзовод в Корчула с превод на български;
 • Медицинска застраховка с асистанс на стойност 10 000 евро със ЗАД Мондиал.
 • Тур мениджър от агенцията.
Цената не включва
 • Входни такси за музеите;
 • Градска такса – 1.00 евро на човек на нощ в Неум;
 • Екскурзия до Босненски пирамиди с вход за тунелите – 40 лв. / при минимум 20 човека /
 • Посещение на местна винарна в Корчула – около 5 евро;
 • Тур гид система по време на екскурзиите – 5 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица, над 65 г. – 7,50 лв.

Изберете хотели за резервация по програмата