13 дни / 10 нощувки
Самолет
от 4363.00 лв.
Оферта номер: Е1431
  • Програма
  • Цената
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 13:00 ч. – 17:50 ч. – полет София – Доха. Нощен тур на Доха - разходка по крайбрежната улица с гледка към пристанището и красиво осветените небостъргачи, централната част и пазара „Уакиф”, където ще имате възможност да посетите магазини за злато и бижута, парфюми, традиционни за страната стоки, различни видове птици и животни. Фотопауза при сградата на музея за мюсюлманско изкуство. Трансфер до летището.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – 01:40 ч. – 14:55 ч. - полет Доха - Пекин. Фото пауза на известния Олимпийски комплекс. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена – едно от седемте чудеса на света. Изграждането й е започнало още през IV в. пр. н.е. и днес тя е най-големият архитектурен паметник в света и едно от малкото неща, създадени от човек, които са видими от земната орбита с просто око. Оприличавана на гигантски дракон, тя представлява серия от укрепления, изграждани от няколко династии с цел защита на северната граница на Китайската империя. Посещение на фабрика за производството на нефритени изделия. Обиколка с рикша из традиционни тесни улички, наречени „хутонг“. Кратка разходка покрай езерото „Хоухай“ и традиционен обяд в местно семейство. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Пекин.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Обиколка на Пекин - площад „Тянaнмън” - символа на китайската нация. Посещение на най-голямата древна дървена конструкция в света - „Забранения град” с Императорския дворец (ЮНЕСКО). Днес дворецът е със статут на музей. Разглеждане на „Небесния храм”- храмов комплекс, символ на града. Посещение на Храма Лама (Храмът на Хармонията) – най-големият храм на тибетския будизъм в Пекин. Посещение на фабрика за производство на перли. Вечеря (патица по пекински). Нощувка в Пекин.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на Летния дворец, известен с императорската си градина, чието име в буквален превод означава „Градина на хармонията и здравето”. Обяд. Следобед трансфер до гарата. Отпътуване с бързия влак за Сиан. Пристигане в град Сиан, разположен в сърцето на страната – Централен Китай. Градът е една от четирите древни столици на Китай, играл важна роля по Пътя на коприната. Нощувка в Сиан.


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Посещение на гробницата с Теракотената армия, най-популярната забележителност в Сиан. Над 8 000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и други произведения на изкуството отпреди 2000 г., подредени за поход, охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния свят. Разходка до Великата пагодa на голямата дива гъска. Разглеждане на бившият конфуциански храм, сега най-старата и добре поддържана джамия в Китай „Голямата джамия”, разположена сред уличките на живописния мюсюлмански квартал на Сиан. Вечеря с типичните за района пелмени, съчетана с представление-спектакъл „Династия Тан” с музика и танци. Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН – Закуска (сух пакет). Отпътуване с влак за Луоян. Трансфер до хотела. Настаняване. Посещение на храмовия комплекс Лонгмен. Скалните ниши Лонгмен са един от най-добрите примери за китайско будистко изкуство. Трансфер до Дънфън. Вечеря. Нощувка.


Ден 8

ОСМИ ДЕН - Закуска. Трансфер и посещение на манастира Шаолин, който със своята над 1500-годишна история е един от най-старите манастири в Китай. Днес манастирът Шаолин е една от най-големите забележителности в Китай и се посещавана ежегодно от над 2 милиона туристи. Демонстрация на древни бойни изкуства от монасите на Шаолин. Обяд. Трансфер до летището в Джънджоу за полет до Шанхай. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Шанхай.


Ден 9

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за град Суджоу, известен като Китайската Венеция заради множеството красиви канали, които го прорязват. Посещение на градината на майстора на мрежи, една от най-впечатляващите в Суджоу. Свободно време. Посещение на старата градска порта и фабрика за коприна. Разходка из централната улица на града, заобиколена от множество магазини, ресторанти и кафенета. Отпътуване за Шанхай. Вечеря. По желание - вечерна разходка с корабче по река Хуанпу, по време на която ще можете да се насладите на невероятната феерия от цветове на осветените сгради и небостъргачи (с доплащане 95 лв. на човек; провежда се при минимум 10 участника и се заплаща и заявява предварително в България, а не на място). Нощувка в Шанхай.


Ден 10

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Туристическа обиколка на Шанхай – финансовата столица на Китай. Посещение на градината Ю Юан и обиколка на стария град. Разходка по крайбрежната улица „Бунд”, предоставяща величествена гледка към колониалните административни сгради, повечето от които датират от началото на XX век. Разглеждане на улица „Нанкин”, най-дългата търговска улица в Китай и Площада на народа. Свободно време. Възможност за качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) – една от най-високите в Азия и в света (с доплащане 105 лева на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. По желание посещение на акробатично шоу (с доплащане 105 лева на човек). Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. Вечеря. Нощувка в Шанхай.


Ден 11

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за полет до Джухай или Макао. Трансфер до центъра на Макао - един от най-впечатляващите градове в Азия, с богато китайско и португалско културно наследство. Свободно време за обяд. Полудневна обиколка на Макао - разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел” (ЮНЕСКО) и храма „А-ма”, най-старият в града. Днес Макао е известен с развлеченията и хазарта, наричан е още „Китайския Лас Вегас”. Възможност за посещение на някое от казината на града. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Хонг Конг. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Хонг Конг.


Ден 12

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Хонг Конг. Изкачване с фуникуляр до връх Виктория, откъдето се открива величествена гледка към „гората” от небостъргачи и морския залив. Посещение на пристанището Абърдийн и разходка с рибарска лодка. Свободно време за покупки на пазара „Стенли маркет”. Посещение на фабрика за бижута TSL. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Трансфер до летището за полет до Доха.


Ден 13

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 01:20 ч. – 05:40 ч. - полет Хонг Конг – Доха. 06:50 ч. – 12:00 ч. - полет Доха – София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през юни 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.




 
Хотели 4*
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
17.10.2021 4163.00 4810.00 4013.00 3763.00 3963.00
07.11.2021 4163.00 4810.00 4013.00 3763.00 3963.00

Продължителност на туристическата програма: 13 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Такса за издаване на виза до години / 150 BGN
 
Акробатично шоу до години / 105 BGN
 
Телевизионната кула Перлата на Ориента до години / 105 BGN
 
Разходка с корабче в Шанхай до години / 95 BGN
 


Пояснения:
  • Екскурзията е тринадесетдневна и включва 3 нощувки в Пекин, 2 нощувки в Сиан, 1 нощувка в Дънфън, 3 нощувки в Шанхай, 1 нощувка в Хонг Конг в хотели 4 звезди на база закуска, 3 обяда, 9 вечери, самолетен билет, трансфери летище – хотел - летище и богата екскурзоводска програма в Доха, Пекин, Сиан, Луоян, Шанхай, Макао и Хонг Конг. Цената включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, билетите за влак Пекин-Сиан и Сиан-Луоян, билет за ферибота Макао-Хонг Конг, вътрешни полети Джънджоу-Шанхай и Шанхай-Джухай /или Шанхай-Макао/. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Китай се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Катарските авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг).

    Специални условия на записване по време на COVID епидемията

  • Примерни хотели по програмата:

    • Пекин - хотел Beijing Guantong Jianhui Hotel**** или подобен;  Сиан - хотел Tianyu Gloria Hotel**** или подобен; Дънфън - хотел Shaolin International**** или подобен; Шанхай - хотел Shanghai Baolong Hotel**** или подобен; Хонг Конг - хотел Harbour Plaza 8 Degree**** или подобен.
  • Полетна информация:

    QR 228 SOFDOH  1300 1750
    QR 892 DOHPEK   0155 1455
    QR 815 HKGDOH  0120 0525
    QR 227 DOHSOF  0650 1200

    Продължителност на полетите:

    София – Доха - около 4 ч. и 50 мин.
    Доха – Пекин - около 7 ч. и 45 мин.
    Хонг Конг – Доха - около 9 ч. 
    Доха – София - около 5 ч. и 10 мин.

    Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през юни 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

    Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 15% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 90 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 91 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50 лв.;
    • ако прекратяването е в периода от 90 до 31 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 15% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 30 до 16 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

    Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

    Местна Валута: Китайски Юан

    Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:

    • Попълва се визов формуляр;
    • Предоставя се 1 (една) цветна актуална електронна снимка в JPEG формат 3,5 x 4,5 см на бял фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла, без бретон и без шапки, забрадки и т.н.
    • Считано от 16.08.2018 г. подаването на документи за издаване виза за Китай става само ЛИЧНО и изисква снемането на биометрични данни;
    • Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
    • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 150 лв. на човек;
    • Приблизителен срок за издаване на виза: 10 дни.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 евро и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,75 лв. за щатски долар към 30.06.2020 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

    Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

  • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2021":
    1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

    От посочените отстъпки се ползва само една.

    Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

    Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

    Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

    Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

    3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

    При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.

вижте още
Цената включва
  • 10 нощувки със закуски и 9 вечери в хотели 4 звезди;
  • 3 обяда;
  • чаша безалкохолна напитка по време на храненията;
  • самолетни билети София-Пекин и Хонг Конг-София с включен чекиран багаж до 30 кг и ръчен до 7 кг;
  • летищни такси;
  • вътрешни полети Джънджоу-Шанхай и Шанхай – Джухай или Макао с включен чекиран багаж до 20 кг и ръчен до 5 кг;
  • билети за влак по маршрут Пекин-Сиан и по маршрута Сиан – Луоян;
  • билет за ферибот Макао-Хонг Конг;
  • всички трансфери по маршрута;
  • екскурзоводско обслужване;
  • входни такси за туристическите обекти по програмата;
  • водач – придружител от туроператора.
Цената не включва
  • Tакса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 150 лева на човек;
  • Отбелязаните, че са със специално доплащане допълнителни услуги;
  • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
  • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 26 лв.;
  • Бакшиши за шофьор и екскурзовод 4-6 долара на човек на ден;
  • Застраховка Oтмяна на пътуване – 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване;
  • Разходи от личен характер.