Игра за ориентиране и селфита СОФИЯ: В обувките на един софиянец

19 Ноември 2018 г.
Игра за ориентиране и селфита СОФИЯ: В обувките на един софиянец
„Яна тур“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община създаде и реализира игра за ориентиране и селфита СОФИЯ: в обувките на един софиянец, която по необичаен начин представя културно-исторически забележителности и художествени компоненти на столицата.
Маршрутът на играта води участниците из уличките на София и ги запознава с любопитни легенди и малко известни факти. Обикаляйки града по този начин – на лов за легенди – играчите научават нови неща за града, запознават се с едно друго лице на София, което ще запали любопитството им към историята на града.
Играта е насочена към индивидуални туристи от страната и чужбина, а може да е интересна и за жителите на София като по-различно забавление през почивните дни и ваканцията. Цели опознаване на емблеми на градската среда по популярен сред софиянците маршрут за разходка. Участниците в нея получават карта с начертан маршрут, а на гърба на картата има снимки на детайли от известни и неизвестни забележителности, намиращи се по тази карта. Идеята е, че трябва да открият и познаят местата - загадки и да си направят снимка („селфи“) с тях. За да се признае задачата за изпълнена, трябва да покажат снимките на Инспектор (служител в Музея на София или Туристическия информационен център), който проверява снимките и  дава символична награда на участниците  - сертификат.
Информация (листовки) за играта можете да намерите в софийските хотели, членове на БХРА, както и в туристическите информационни центрове на Столична община (подлеза на СУ, читалнята в Градската градина и Ларго), където можете да получите безплатно карта, стикер за участие и инструкции за играта.
 

Календар
Изберете месец на пътуване
Новини
Оперативна програма иновации и конкурентоспособност 2014-2020
22 Октомври 2020
                                ...