SPA НОВА ГОДИНА - ЛУТРАКИ С КАСТОРИЯ, ГЪРЦИЯ

Маршрут
София - Кулата – Солун Лутраки Позар - София

4 дни / 3 нощувки
Автобус
от 485.00 лв.
Оферта номер: Е580
 • Програма
 • Цената
Програма
НОВА ГОДИНА 2019 
ГЪРЦИЯ 
SPA ЛУТРАКИ ПОЗАР с КАСТОРИЯ 

НОВОГОДИШНА оферта на планина в КАЙМАКЧАЛАН - гръцките АЛПИ 

ТОП оферта – 485 лв. 
 
 • 30.12.2018 – 02.01.2019
 • 4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 2 стандартни вечери/ НОВОГОДИШНА вечеря


ПРОГРАМА 

1 ден (30.12.2018): София – СПА комплекс Лутраки Позар – 400 км. 
Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута: Кулата – Солун Лутраки Позар. В ранния след обяд пристигане в Спа курорта Лутраки, разположен в подножието на планината Каймакчалан, често наричана – гръцките Алпи. Настаняване в хотела. Време за почивка и освежаване. Разходка до СПА центъра на курорта, намиращ се на 390 метра надморска височина и разположен на площ от 75 м2. Водите от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на Природата тъне сред оазис от зеленина на окръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени.Възможност за къпане в басейните на открито: в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта – СПА център. Вечеря и нощувка. 

2 ден (31.12.2018): Лутраки Позар – Едеса – Лутраки Позар 
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения. 
По желание и допълнително заплащане - полудневнаекскурзия до град Едеса 
Едеса още наричана в миналото от цар Самуил град – Воден. Градът е на разстояние 30 км. от курорта Лутраки и привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отпътуването е в 10:00 часа с престой в града за около три часа - време, в което ще имате възможност да се запознаете с впечатлителните водопади, да изпиете по чаша кафе, да обядвате с местни специалитети в ресторанта на самите водопади или да разгледате магазинчетата предлагащи разнообразие от сувенири и кожени изделия. Завръщане в СПА Лутраки около 14:00 часа. Време за СПА удоволствия и подготовка за празничната новогодишна нощ в ресторанта на хотела. ПРАЗНИЧНА новогодишна вечеря с музика и включени напитки: аперитив, 0,200 мл. вино и безалкохолна напитка. ЧЕСТИТА НОВАТА 2019 година! Нощувка. 

3 ден (01.01.2019) Лутраки Позар - Кастория – Лутраки Позар – 260 км. 
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения. 
По желание и срещу допълнително заплащане - екскурзия до Кастория 
Една разходка близо до славната българска област Кутмичевица в някога българският град – Костур - живописен град, удивително наподобяващ на Охрид. За приликата допринася подобното разположение на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи, застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари църкви, много от тях от времето на княз Борис, почитан от Българската църква като Свети цар Михаил Борис. Свободно време за разходка край езерото, или възможност да обядвате в крайбрежните таверни с панорама към езерото и пернатите му обитатели или време за пазаруване в специализираните магазини, мамещи с разнообразие от кожени издели. В 17:30 отпътуване от Кастория за Лутраки Позар. Нощувка. 

4 ден (02.01.2019): Лутраки Позар - София 
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. 


Пакетна цена на турист: 
 
Настаняване Промоционални цени до 25.10.18  Редовни цени
На турист в двойна стая 485 лева  499 лева
Единична стая 699 лева  720 лева
Трети възрастен 329 лева  345 лева
Дете 3-11.99 г. с 2-ма възрастни в стая 215 лева  229 лева
 
 • За пътуващи със собствен транспорт минус 30 лева от цената!
 • За пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. застраховка! Те могат да се възползват от трансферите на място само, ако има налични свободни места в автобуса!
Хотели
СПА хотел „Четири сезона“ 3*+ http://www.4-epoxes.gr/index.php?lang=en
Допълнителни екскурзии
Описание на полудневната екскурзия до Едеса: С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос. Град, известен в по-новата си история и под името Воден, дадено му от българския цар Самуил, заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричали и Манчестър на Изтока... 
Днес, мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единият от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите. 

Описание на Кастория Кастория или още наричан от нас българите – Костур е живописен град, удивително наподобяващ град Охрид. За приликата допринася разположението му на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари византийски църкви. 
Кастория е един от най-големите, както в миналото, така и днес, производител на кожени изделия и палта. В тази връзка – красиви и елегантни магазини за палта и кожени аксесоари, както и многобройни заведения по брега на езерото са другото изкушение за посетителите му. 
Езерото Орестиада - разположено в Северозападна Гърция, недалеч от границата с Албания, между планините Витси и Грамо, дало името на областта. Езерото е част от групата на Егейските езера и е разположено на 630 метра надморска височина. Площта му е 28 квадратни километра, а водосборният му басейн e 253 квадратни километра. Дълбочината на езерото е приблизително 9 метра. Езерото е дълго 30 километра и има обем от 100 000 000 кубични метра вода; оформено преди около 10 милиона години, в него се вливат 9 малки реки и се срещат над 200 вида птици. 
вижте още
Цената включва
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 3 нощувки със закуски на богата блок маса
 • 1 стандартна вечеря по меню без напитки на 30.12.2018
 • ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА вечеря с музика и включени напитки: аперитив, 0,200 мл. вино и безалкохолна напитка
 • Спа услуги в Спа центъра на хотел „ Четири сезона“
 • Медицинска застраховка в Чужбина на ЗК "Уника" АД
 • Водач и екскурзоводско обслужван
Цената не включва
 • Туристическа такса - заплаща се лично в хотела
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. - 4 лв., над 70 г. - 7 лв.
 • Целодневна екскурзия до живописната Кастория – 20 евро /при минимум 20 туриста/
 • Полудневна екскурзия до водопадите в Едеса – 10 евро
 • Входове за СПА центъра при минералните извори на курорт Лутраки
 • Входни такси за обекти посещавани по желание
Календар
Изберете месец на пътуване
Новини
Игра за ориентиране и селфита СОФИЯ: В обувките на един софиянец
19 Ноември 2018
„Яна тур“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община създаде и реализира игра...