SPA НОВА ГОДИНА - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА С ВИШЕГРАД И САРАЕВО

4 дни / 3 нощувки
Автобус
от 375.00 лв.
Оферта номер: Е591
 • Програма
 • Цената
Програма
SPA Нова Година 2019 в Република СРЪБСКА с ВИШЕГРАД и САРАЕВО в БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА! 
 
 • 30.12.2018 – 02.01.2019
 • 4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 1 стандартна вечеря с напитки/ 2 Празнични вечери с напитки без лимит


ПРОМОЦИЯ за РАННИ записвания до 25 ОКТОМВРИ – ТОП оферта – 375 лева! 


Предимства на програмата: 
 • SPA Hotel COMSAR RUDO 4*, hotelcomsarrudo.com- прекрасен хотел, недалеч от България в Република СРЪБСКА в центъра на град РУДО, на брега на река ЛИМ сред прекрасната природа на окръжаващите го планини!
 • Включени в цената: 3 закуски и 3 вечери с напитки, ДВЕ от вечерите ПРАЗНИЧНИ с жива музика и НЕограничена консумация на напитки местно производство!
 • Възможност за екскурзии до близката столица на Босна и Херцеговина – САРАЕВО, до ВИШЕГРАД, мостът на Дрина, Каменград и манастир ДОБРУН!

ПРОГРАМА 

1 ден: София – Чачак – Рудо – 480 км. 
В 06:00 ч. отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. В това приказно пътуване до Източна Босна и Херцеговина, Рудо и Вишеград ще прекосим територията на Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура - живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. В късния след обяд преминаване на границата Сърбия/ Босна и Херцеговина и пристигане в град Рудо – Република Сръбска, разположен само на 30 минути път от границата със Сърбия. Настаняване в СПА хотел Comsar Rudo 4*. Вечеря – 4-степенно меню с включени 2 напитки по избор местно производство. Нощувка. 

2 ден: Рудо – Сараево – Рудо – 240 км. 
Закуска. Свободно време за СПА развлечения в хотела. 
По желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до столицата на Босна и Херцоговина – Сараево. 
Отличното местоположение на град Рудо в близост до столицата Сараево (120 км.) ни предоставя възможност за разходка в един уникален град, където векове наред мирно съжителствали различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите” – град, успял и след войната да съхрани своя „ориенталски” стил и външен вид. Сараево е осеян с тесни улици, по които достигаме до красиви джамии, от които по-известни са: Императорската джамия/ Careva džamija и Гази Хюсрев бей джамия – разположена на едноименния площад, който някога бил важна точка от Пътя на коприната. Интерес представляват като обекти и архитектура: Историческият музей, сградата на Кметството в мавритански стил, Националният театър, Академията по изкуства. Съхранени и до днес православни храмове са: Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка. 
Свободно време за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево – Башчаршия. Тук ще откриете и много магазини за бижута, сувенири и дребни сладки. В 16:00 ч. отпътуване от Сараево и привечер завръщане в хотела. Подготовка за празничната вечер. В 20:00 ч. начало на празничната вечеря с жива музика, богата блок маса и НЕограничена консумация на напитки местно производство! 
ЧЕСТИТА НОВАТА 2019 година! Нощувка. 

3 ден: Рудо – манастир Добрун – Вишеград: мост на Дрина и Каменград – Рудо – 100 км. 
Закуска. Свободно време за СПА развлечения в хотела. 
По желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до манастира Добрун и Вишеград с мостът на Дрина и Каменград. 
Късна закуска. В 11:00 часа се отправяме към манастира Добрун, живописно разположен в клисурата на река Рзава и само на 11 км. от Вишеград. Манастирът е посветен на „Успение Богородично”и е основан по времето на цар Душан (1340-1343 г.) от жупана Прибил. На северната стена и до днес се съхраняват фрески с портретите на царското семейство – цар Душан, съпругата му Елена и синът им Урош (1343 г.) - ктитори на манастира. Царица Елена е българска княгиня – сестра на българския цар Иван Александър, който я омъжва за сръбския крал. Сватбата им е в Скопие и на нея присъства цар Иван Александър, който по сведения на някои изследователи дарява като зестра на сестра си Скопската област. 
Продължаваме разходката си във Вишеград, който ще ни впечатли със зелените си хълмове и изумрудената река Дрина, криволичеща между тях. Заради цвета на реката местните наричат Дрина още и с името „Зеленика”.Разходка по мостът на Дрина, построен от Синан по инициативата на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 г. мостът на Дрина „ ще оживее” в романа на писателя Иво Андрич и ще направи Вишеград световно известен. 
Историята ще продължи с изграждането на град от камък от Емир Костурица – Андричград/ Каменград посветен на Иво Андрич.. Гpадът е красиво разположен върху полуостров – там, където река Рзава се влива в река Дрина. “Много важно е този град от камък да бъде въплъщение на духа на творбите на Иво Андрич. Той е проектиран на базата на „Мостът на Дрина”, където различните епохи и различните периоди са оставяли своите следи”, казва Костурица. Свободно време. Завръщане в хотела. Втора ПРАЗНИЧНА вечер на богата блок маса с жива музика и НЕ ограничена консумация на напитки местно производство. Нощувка. 

4 ден: Рудо – Кралево – София – 490 км. 
Закуска. В 09:00 ч. освобождаване на хотела и отпътуване за България. Пристигане вечерта. 

Пакетна цена на турист: 
Настаняване Ранни записвания до 25.10.2018 Стандартни цени
На турист в двойна/ тройна стая 375 лева  399 лева
Единична стая 565 лева  589 лева
Дете до 06.99 г. НЕ ползващо легло с 2-ма възрастни в стая 150 лева  150 лева
Дете 07 – 11.99 г. на доп. легло с 2-ма възрастни в стая 325 лева  349 лева
 
 • За пътуващи със собствен транспорт се приспадат 40 лева от цената!
 • За пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. застраховка!
 • Пътуващите със собствен транспорт се възползват от трансферите на място само ако има налични свободни места в автобуса!
Хотели
Описание на СПА хотел COMSAR RUDO 4*, вижте хотела тук: hotelcomsarrudo.com 
 • Местоположение на СПА хотел COMSAR RUDO 4*: хотелът е разположен на територията на Република Сръбска в центъра на град Рудо, в непосредствена близост до границата със Сърбия. От съществено значение е и близостта на хотела до Вишеград (38 км.) и до столицата Сараево (120 км.). Следва да се отчете и красивата природа заобикаляща хотела и близостта на живописната река Лим.
 • На територията на хотел COMSAR RUDO 4*: напълно обновеният и комфортен хотел разполага с всички условия да задоволи различни интереси на туриста: бизнес пътуване, познавателен туризъм или почивка и активности сред природата (рафтинг по река Лим, пешеходни еко пътеки). Разполага с денонощна рецепция, конферентна зала, просторен ресторант с отлична кухня, дневен бар и СПА център. На територията на целия комплекс отлична и безплатна интернет връзка.
 • Настаняване в хотел COMSAR RUDO 4*: капацитетът на хотела е 27 помещения, от които 2 апартамента. Стаите са обзаведени с вкус и разполагат с: функционална баня с душ кабина и сешоар, LCD сателитна телевизия с избор от местни и чужди телевизионни канали, директен телефон, сейф и централна климатизация.
Допълнителни екскурзии
По желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до столицата на Босна и Херцоговина – Сараево. Отличното местоположение на град Рудо в близост до столицата Сараево (120 км.) ни предоставя възможност за разходка в един уникален град, където векове наред мирно съжителствали различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите” – град, успял и след войната да съхрани своя „ориенталски” стил и външен вид. Сараево е осеян с тесни улици, по които достигаме до красиви джамии, от които по-известни са: Императорската джамия/ Careva džamija и Гази Хюсрев бей джамия – разположена на едноименния площад, който някога бил важна точка от Пътя на коприната. Интерес представляват като обекти и архитектура: Историческият музей, сградата на Кметството в мавритански стил, Националният театър, Академията по изкуства. Съхранени и до днес православни храмове са: Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка. 
Свободно време за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево – Башчаршия. Тук ще откриете и много магазини за бижута, сувенири и дребни сладки. В 16:00 ч. отпътуване от Сараево и привечер завръщане в хотела. Подготовка за празничната вечер. В 20:00 ч. начало на празничната вечеря с жива музика, богата блок маса и НЕограничена консумация на напитки местно производство! 

По желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до манастира Добрун и Вишеград с мостът на Дрина и Каменград. Отправяме към манастира Добрун, живописно разположен в клисурата на река Рзава и само на 11 км. от Вишеград. Манастирът е посветен на „Успение Богородично”и е основан по времето на цар Душан (1340-1343 г.) от жупана Прибил. На северната стена и до днес се съхраняват фрески с портретите на царското семейство – цар Душан, съпругата му Елена и синът им Урош (1343 г.) - ктитори на манастира. Царица Елена е българска княгиня – сестра на българския цар Иван Александър, който я омъжва за сръбския крал. Сватбата им е в Скопие и на нея присъства цар Иван Александър, който по сведения на някои изследователи дарява като зестра на сестра си Скопската област. 
Продължаваме разходката си във Вишеград, който ще ни впечатли със зелените си хълмове и изумрудената река Дрина, криволичеща между тях. Заради цвета на реката местните наричат Дрина още и с името „Зеленика”.Разходка по мостът на Дрина, построен от Синан по инициативата на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 г. мостът на Дрина „ ще оживее” в романа на писателя Иво Андрич и ще направи Вишеград световно известен. 
Историята ще продължи с изграждането на град от камък от Емир Костурица – Андричград/ Каменград посветен на Иво Андрич.. Гpадът е красиво разположен върху полуостров – там, където река Рзава се влива в река Дрина. “Много важно е този град от камък да бъде въплъщение на духа на творбите на Иво Андрич. Той е проектиран на базата на „Мостът на Дрина”, където различните епохи и различните периоди са оставяли своите следи”, казва Костурица. Свободно време.
вижте още
Цената включва
 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 3 нощувки със закуски на блок маса в SPA Hotel COMSAR RUDO 4* hotelcomsarrudo.com
 • 1 стандартна вечеря - 4-степенно меню с включени 2 напитки местно производство по избор
 • НОВОГОДИШНА вечеря с жива музика, на богата блок маса с НЕ лимитирани напитки местно производство
 • ВТОРА празнична вечеря с жива музика, на богата блок маса с НЕ лимитирани напитки местно производство
*СПА център: хидромасажна вана, сауна, парна баня, тепидариум и фитнес център 
 • Застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 2000 евро в ЗК „Уника”
Цената не включва
 • Входни такси за обекти посещавани по желание
 • Екскурзия до столицата Сараево с местен екскурзовод – 20 евро (минимум 20 туриста)
 • Екскурзия до манастира Добрун и Вишеград – 15 евро (минимум 20 туриста)
 • Масажи в СПА центъра на хотела
 • Доплащане за медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Uniqa” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България!
Календар
Изберете месец на пътуване
Новини
Игра за ориентиране и селфита СОФИЯ: В обувките на един софиянец
19 Ноември 2018
„Яна тур“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община създаде и реализира игра...