ПЪРВЕНЕЦЪТ МОЛДОВЯНУ и КРАСАВЕЦЪТ НЕГОЮ в РУМЪНИЯ

Маршрут
6 дни
Планински водач: Драговир Груев
Терен: динамичен/наместа труден
Денивелации: +510/-1600
Преходи: около 7-9 часа
Маршрут: напреднали туристи (средно-напреднали в отлична физическа кондиция)/

6 дни / 5 нощувки
Автобус
от 775.00 лв.
Оферта номер: Е707
  • Програма
  • Цената
Програма по дни
 
Ден 1
Отпътуване в 6:00 часа от паркинга пред стадион "В.Левски" в София. Отправяме се към ферибота Оряхово/Бекет, прекосяваме Дунава и първата ни спирка е старинния и обвит в легенди манастир Куртя де Арджеш от 16 век. как е свързан с българската история ще разберете на място. Продължаваме към Трансфагърашката високопланинска магистрала, която пресича Карпатите от Север на Юг, строена по времето на Чаушеску. Пътят се извива по серпентини, които са впечатляващи както от северната част така и от южната страна на Карпатите. Ще спрем за снимки на определени места, както и при язовир Видрару, чиято стена е издигната високо в планинато и е висока 166 м. Преминаваме по тунела под билото на планината и пистигаме в района на езерото Бъля. тук ще се настаним за две нощувки в хотел със стаи с две, три и четири легла. Вечеря на свободна консумация. Изпращане на залеза над долината на река Бъля и серпентините на Трансфъгарашкия път. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Днес ни предстои изкачването на най-красивият и един от най-трудните за изкачване връхове на Крпатите - връх Негою (2535м). Пешеходният преход предприемаме с леки раници с най-необходимото за деня в тях. Тръгваме по югозапад по северния склон на Карпатите и скоро се озоваваме в интересен кулоар, който ще ни отведе на билото. След изкачването на билото пътеката ни води на запад край езерото Калтун и връх Ласпези, където преминавайки през "Дяволския проход" достигаме до връх Негою. Море от върхове и долини се разкрива от върха. Тук Карпатската верига разпростряла се от Запад на Изток през цяла Румъния, наистина впечатлява. Време за снимки и емоционални преживявания. Настъпва момента и ние се спускаме обратно надолу към изходния пункт край езерото Бъля. Време за заслужена почивка след трудния преход и ние се отпускаме на шезлонгите на голямата тераса на хотела с чаша чай в ръка. Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

Ден 3
Закуска.Днес се отправяме към първенеца на Карпатите - връх Молдовяну. Предстои ни пешеходен преход по билото на Фъгарашкия дял на планината (8 часа). Ще минем през езерата Капра и Гюргюлю, че видим езерото Буда и ще имаме възможност да качим върховете Капра, Арспасу Маре и Мирчии. По пътя ще имате възможност да снимате мармоти и стада диви кози. В късния следобяд пристигаме на хижа Подрагу, където ще направим междинна нощувка по пътя кам Молдовяну. Настаняваме се в хижата и си почиваме добре преди утрешното изкачване. Вечеря - собствена храна. (на хижата предлагат чай, и сухи закуски). Нощувка.

Ден 4
Изкачване на първенеца на Румъния - връх Молдовяну (2544 м). Маршрута преминава по главното било на Карпатите и достига до Връх Вищя Маре (2527 м) откъдето за кратко време се изкачва първенеца на Румъния - връх Молдовяну. Прехода продължава по долината Маре по която ще слезем до околностите на градчето Виктория. Трансфер до град Брашов. Градът е сред водещите културно- исторически центрове на Румънска Трансилвания, където особено ярко се чувства влиянието на Австро- Унгария. Настаняване в хотел. Време за почивка, за вечерна разходка из града и вечеря на свободна консумация.

Ден 5
След закуска – отпътуване за района на Бран и разглеждане на едноименния замък. легендите разказват, че тук в средните векеве се е подвизавал граф Дракула. На връщане към Брашов - разглеждане на внушителния замък край град Рашнов. Следобедните часове са посветени на град Брашов. Разглеждане на историческия център на града и свободно време. Възможност за качване с лифт до хълма Тампа от който се открива чудесна панорама към Брашов и околностите. Вечерта ще отбележим края на екскурзията с посещение на заведение в местен стил, предлагащо типични гозби на трансилванската кухня.

Ден 6
След закуска – отпътуваме за София. Ще направим престой около 2 часа за разглеждане на дворците в Синая – Пелеш и Пелишор. Разходка до Манастира на Синая, датиращ от 17 век и около час свободно време в синая за разглеждане на центъра и обяд. (Вариант 2 - По пътя ще посетим една от най- големите солни мини в Румъния – Салина Вехе. Ще имаме възможност да се спуснем на стотици метри по земята, където в недрата на солните залежи са издълбани гигантски галерии, зали и коридори. Майсторското усветление и причудливите форми и цветове на вкаменената сол ще ни потопят в един приказен свят! Прогнозно пристигане в София около 20:00 часа.)
В 15:00 -отпътуване за България.
Прогнозно пристигане в Русе (16.00 ч.) и вечерта, около 21:30 часа - в София


Изкачване на двата най-популярни върха в Карпатите – първенеца на Румъния връх Молдовяну (2544м) и любимия на румънските планинари връх Негою (2535м). Панорамни преходи по билото на Фъгарашкия дял на Карпатите, посещение на замъка на Дракула в Бран и разходка из старинния център на Брашов. Разглеждане на Манастира Синая и замъците Пелеш и Пелишор. Посещение на язовира Видрару и манастира Куртя де Арджеш.

ДАТА: 17 юли

ЦЕНА: 650.00 лв. – за ранно записвани до 28.02.2019 година
ЦЕНА: 765.00 лв. – за записвания след 28.02. 2019 година
ЦЕНА: 700.00 лв. – за специални клиенти след 25.02.2019

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 4 нощувки в хотел;
- 1 нощувка в хижа;
- транспорт от и до град София;
- планински водач на "Бюро РАДЕЦКИ"
- планинска застраховка;
- застраховка "асистанс" при пътуване в чужбина

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- храна, напитки и разходи от личен характер
- Входните такси на посещаваните туристически обекти и атракции

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА и екскурзията се осъществява при група от 7 туриста.
При по-малка група екскурзията може да се осъществи след корекция на цените както следва:
- доплащане при група от 6 туриста – по 85.00 лева на турист
- доплащане при група от 5 туриста – по 125.00 лева на турист

Бюро РАДЕЦКИ си запазва правото за промениНЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА

-Обувки – обхващащи добре глезена, водоустойчиви със стабилна подметка;
-Лятно яке и панталон. Препоръчваме да са изработени от дишаща материя, ветроустойчиви;
- Полар и топли дрехи за студено време;
-Дрехи и бельо - препоръчваме дрехи и бельо от синтетична материя, която съхне бързо или вълна. Памучните дрехи и бельо съхнат бавно и държат студено. Резервен комплект;
-Ръкавици - тънки (например поларени) и дебели (устойчиви на вятър и вода);
-Дъждобран - при очаквани валежи;
-Осветление - челник с батерии гарантиращи 12 часа светлина;
-Раница от здрава материя устойчива на влага (или с дъждобран);
-Гети – освен при снежна покривка, те са нужни при преминаване на пасажи с мокри треви и храсти;
-Вода - съд с обща вместимост 1-1,5 литра;
-Шапка срещу слънце (с периферия) и тънка шапка за студено време;
-Очила с „UV”-защита и „UV”- защитен крем;
-Щеки - намаляват значително натоварването на краката и особено на коленете!;
-Първа помощ и медикаменти - планинският водач не е медицинско лице и няма право да предлага лекарства. Препоръчваме да носите лична аптечка. Всички лекарства, които взимате трябва да са по ваша лична преценка и отговорност!
вижте още
Дата Цена Резервирай
29.07.2019 от 765 лв. Резервирай
Цената не включва
]
Календар
Изберете месец на пътуване
Новини
Игра за ориентиране и селфита СОФИЯ: В обувките на един софиянец
19 Ноември 2018
„Яна тур“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община създаде и реализира игра...