Класическа Персия

Маршрут
София - Истанбул - Техеран - Шираз - Исфахан - Техеран - Истанбул - София

9 дни / 8 нощувки
Самолет
от 2853.56 лв.
Оферта номер: Е431
 • Програма
 • Цената
Програма по дни
 
Ден 1

Отпътуване в 21:15 ч. от терминал 2 на летище София за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане в Истанбул в 23:50 ч.


Ден 2

Отпътуване в 01:55 ч. от летището в Истанбул за Техеран. Пристигане на летището в Техеран в 05:35 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Посещение с местен екскурзовод на двореца „Саадабад“. Построен е в началото на 20-ти век и включва музеи, галерии, улици, както и над 180 хектара гора. През 20-те години на 20 век в двореца „Саадабад“ живее шах Реза Пахлави, а през 1970 г. тук се настанява синът му Мохамeд Реза Пахлави. След Ислямската революция от 1979 г. дворецът е превърнат в музей. Посещение на пазар „Таджриш“ – един от най-старите райони в Техеран. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Трансфер до летището за полет до Шираз. Пристигане в Шираз – културната столица на Иран. Посещение на джамията „Насир ол-Мулк“, известна още като „Розовата джамия“. Следва посещение на гробниците на великите ирански поети Саади и Хафез. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Разходка в Шираз с местен екскурзовод: градината „Наренджестан“, крепостта „Карим хан“ – основната забележителност на града, построена през 18 в.; джамията „Вакил“ с баните „Вакил“; базарът „Сарайе Мошир“ с многобройни магазини; прекрасната градина „Ерам“, която е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Отпътуване за античния град Персеполис – столица на Персийската империя от 520 г. пр. Хр. до 330 г. пр. Хр., когато е разрушена от Александър Велики. Посещение на Нагше Ростам - археологически комплекс, известен със скалните гробници на персийските царе от династията на Ахеменидите и скалните рисунки, най-старата от които е от 1000 г. пр. Хр. Отпътуване за Исфахан, като по пътя се спира за посещение на Пасаргада, където се намира гробницата на цар Кир II Велики – персийски владетел от династията на Ахеменидите, който наследява малка зависима държава и я превръща в най-голямата империя, съществувала до този момент, присъединявайки области от Близкия Изток, Средиземно и Мраморно море на запад, до река Инд (днешен Пакистан) на изток. Пристигане в Исфахан. Настаняване. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Туристическа програма в Исфахан с местен екскурзовод, по време на която ще видите половината свят – Исфахан е третият по големина град в Иран с богата историия и прекрасна архитектура, често наричан от местните жители Несф-е джехан, което означава „половин свят“. Посещение на двореца „Чехел Сотун“ (Двореца на 40-те колони) с красивата персийска градина, която през 2011 г. е включена в Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Продължаваме към площад „Мейдан Имам“ (Площада на имама) – едно от най-големите обществени пространства в света, под закрилата на ЮНЕСКО; Джамията на шейх Лотфолах – един от най-ярките примери на персийската архитектура (под закрилата на ЮНЕСКО); двореца „Али Капу“ – символ на монархическата власт, който първоначално се използвал за провеждането на важни политически събития. Свободно време за посещение на Големия базар. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Туристическа програма в Исфахан: Петъчната джамия – една от най-старите в Иран, шедьовър на персийската архитектура заради структурната яснота и геометричния баланс; катедралата „Свети Христос Спасител“ в арменския квартал Нова Джулфа – главният храм на арменската апостолическа църква в Иран, известна като катедралата „Ванк“; Джамията с клатещите се минарета (Менар Джонбан), чиято конструкцията е направена така, че когато едното минаре започне да се клати, се поклаща и другото; мостът „Си-о-се” (Мостът с 33-те арки) – двуетажен виадукт от тухлен градеж върху каменни колони, построен в началото на 17 в. от хан Алахверди;  мостът „Хаджу“ – един от най-известните в Исфахан. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Отпътуване за Кашан. Туристическа програма в Кашан: градината „Фин”, къщата музей на Табатабай, къщата на Боруджерди. Отпътуване за Техеран. Пристигане в Техеран вечерта. Настаняване. Нощувка.


Ден 9

Закуска. Напускане на хотела. Посещение на двореца „Голестан”. Трансфер до летището. Отпътуване в 15:20 ч. за Истанбул.  Пристигане в Истанбул в 18:25 ч. Отпътуване за България в 20:00 ч. с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане на летище София (терминал 2) в 20:20 ч.

 

Продължителност на туристическата програма: 9 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
хотел настаняване валидна
(от - до)
цена
хотел **** Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
хотел **** Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
хотел **** Единична стая - 235 EUR
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Виза за Иран до 100 години / 50 USD
 


Пояснения:
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Часово време: България 12 ч.; Иран 13:30 ч.; Валутен курс: 1 лв. = около 25000 IRR
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
вижте още
Дата Цена Резервирай
09.03.2019 от 2853.56 лв. Резервирай
Цената включва
 • самолетен билет София - Истанбул -Техеран - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" в икономична класа с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг;
 • самолетни билети Техеран - Шираз с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Enghelab" 4* (или подобен) в Техеран;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Royal" 4* (или подобен) в Шираз;
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Safir" 4* (или подобен) в Исфахан;
 • входни такси за обектите, посещавани по програмата;
 • местни екскурзоводи с английски език;
 • водач-преводач от България;
 • всички местни и общински такси;
 • застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.
Цената не включва
 • виза за Иран;
 • входни такси за посещаваните по програма обекти;
 • входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • бакшиши (2 USD на човек на ден за екскурзовода и 1 USD на човек на ден за шофьора);
 • разходи от личен характер;
 • градски транспорт;
 • застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
 • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
Календар
Изберете месец на пътуване
Новини
Игра за ориентиране и селфита СОФИЯ: В обувките на един софиянец
19 Ноември 2018
„Яна тур“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община създаде и реализира игра...