Китай и Хонг Конг Есен 2018 - Пътешествие през вековете

Маршрут
Неслучайно Китай от местен език се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни, преводът обрисува съвсем точно най-многолюдната държава в света, една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним Ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (Великата Китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.

13 дни / 10 нощувки
Самолет
от 4068.13 лв.
Оферта номер: Е47
  • Програма
  • Цената
Програма по дни
 
Ден 1 01.11.2018 - четвъртък/ СОФИЯ
Полет от София с Турски авиолинии в 21.15ч. Кацане в Истанбул в 23.50ч.

Ден 2 02.11.2018 - петък/ ПЕКИН / Вечеря
Полет от Истанбул в 01.45     и кацане в Пекин в 16.00ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Свободно време за почивка и опознаване на града. Вечеря и нощувка /1/.

Ден 3 03.11.2018 - събота/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
пътуване до кикай Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възмжност за посещение шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» Вечеря и нощувка /2/.
*Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 40 евро/78 лева).

Ден 4 04.11.2018 - неделя/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
пътуване до китай Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион Птиче гнездо (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».
*Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 50 евро/98 лева). Вечеря и нощувка /3/.

Ден 5 05.11.2018 - понеделник/ ПЕКИН – Л0ЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 11:02ч. Пристигане в Лоян в 14:45ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка /4/.

Ден 6 06.11.2018 - вторник/ ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря
пътуване до китайЗакуска. Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 18:38ч. Пристигане в Сиян в 20:04ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Xian Golden Flower by Shangri LA 4* или подобен. Нощувка /5/.

Ден 7 07.11.2018 - сряда/ СИЯН / Закуска и вечеря
пътуване до китайЗакуска. Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка /6/.

Ден 8 08.11.2018 - четвъртък/ СИЯН - ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска. След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 15:11ч. Пристигане в Шанхай в 21:26ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Zhongxiang Hotel Shanghai 4* или подобен. Нощувка /7/.

Ден 9 09.11.2018 - петък/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
пътуване до китайЗакуска.  Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Вечеря и нощувка /8/.
*Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (35 евро/68 лева).

Ден 10 10.11.2018 - събота/ ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ / Закуска и вечеря
Закуска. Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова. Настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4* или подобен.Свободно време за опознаване на града, след което вечеря и нощувка /9/.

Ден 11 11.11.2018 - неделя/ ХОНГ КОНГ – МАКАО / Закуска и вечеря
пътуване до китайЗакуска. Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао (120евро/235лв). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.
Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка /10/.

Ден 12 12.11.2018 - понеделник/ ХОНГ КОНГ – ИСТАНБУЛ Закуска
Закуска. Панорамна обиколка на града с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар.
Около 18:00ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии в 23:15ч. за Истанбул.

Ден 13 13.11.2018/ ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
Кацане в Истанбул в 06:05ч. Полет за София в 08:35ч и кацане на летището в София в 08:50ч.


Пекин – Сиян – Лоян - Шанхай – Хонг Конг - Макао
 
ПАКЕТНА ЦЕНА:
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
01.11.2018
жена за комбинация
2080  Евро / 4068 Лева    2380 Евро / 4655 Лева 2020 Евро / 3951 Лева
 

Полетно разписание:
  • 01.11 TK1030   София  21: 15 - Истанбул 23:50                      
  • 02.11 TK 020   Истанбул 01:45 - Пекин 16:00    
  • 12.11 TK 071   Хонг Конг 23:15 - Истанбул 06:05 – (на 13.11)
  • 13.11 TK1027   Истанбул 08:35 - София 08:50
вижте още
Цената включва
самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Хонг Конг – Истанбул – София с летищни такси самолетен билет Шанхай – Хонг Конг 10 нощувки със закуски в подбрани хотели: 3 н. в Пекин ( Beijing Plaza 4* или подобен ), 2 н. в Сиян (Xian Golden Flower by Shangri LA 4* или подобен), 1н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel 3* или подобен), 3 н. в Шанхай (Zhongxiang Hotel Shanghai 4* или подобен) и 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel 4* или подобен) Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела Климатизиран транспорт Входни такси за музеите и обектите по програмата Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата Всички трансфери, упоменати в програмата Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек в ЗАД Армеец Водач който ще придружава групата през цялото време
Цената не включва
такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 140 лв.в зависимост от курса на долара). бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България. билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 50 евро/98 лв на човек (при минумум 10 записани туриста). разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 35 евро/68 лв на човек (при минумум 10 записани туриста). Целодневна екскурзия до о-в Макао – 120 евро/235 лв. лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги. По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни.
Календар
Изберете месец на пътуване
Новини
Игра за ориентиране и селфита СОФИЯ: В обувките на един софиянец
19 Ноември 2018
„Яна тур“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община създаде и реализира игра...