Екскурзия Китай - Шанхай, Жужияо, Пекин, Забраненият град, Великата китайска стена!

Маршрут
9 дни/ 6 нощувки със закуски и вечери

9 дни / 6 нощувки
Самолет
от 2532.80 лв.
Оферта номер: Е1328
  • Програма
  • Цената
Програма по дни
 
Ден 1 София – Шанхай
Среща в 11.00 ч. на летище София, Терминал 2 . Полет от София за Доха в 13.00 ч. с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 17.50 ч.

Ден 2 Доха – Шанхай - / вечеря/
Полет от Доха за Шанхай в 02.25 ч. Пристигане в Шанхай в 16.20 ч. Посрещане от нашия партньор. Настаняване в хотел 4*. Свободно време. Вечерта – посещение на акробатично шоу / 50 евро/. Вечеря. Нощувка в Шанхай в хотел 4*.

Ден 3 Шанхай – / закуска , вечеря /
Закуска. Туристическа програма в Шанхай - най – големият град в Китай, център на търговията и финансите , определян ,като „витрината“ на най-бързо развиващата се голяма икономика в света. Посещение на градината Ю Юан , което в превод означава „Градината на щастието“с известната пагода, с живописните дворове декорирани с барокови скали, басейни и флора ,считана за една от най-изящните градини в света. Посещение на фабрика за коприна.Преминаване по Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архитектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритеният Буда. Разходка в стария град. На 1 октомври 1994 г., на източният бряг на река Хуанпу, се издига ориенталската телевизионна кула (входен билет 200 йоана / 27 евро). Кулата е с височина 468 метра. С много функции и се е превърнала в символ на града и популярна туристическа атракция в Шанхай.Вечеря. Насладете се на вечерен Круиз по река Хуанпу /45евро/. . Нощувка в Шанхай в хотел 4*.

Ден 4 Шанхай – / закуска , вечеря /
Закуска. Днес ще посетите Жужияо (Zhujiajiao) - древен воден град, известен в цялата страна, с история на повече от 1700 години. Покривайки площ от 47 квадратни километра, малкият воден град блести ,като ярка перла сред пейзажа на езерата и планините. Другото му елегантно име е "Пърл поток" - градчето е най-добре запазено сред четирите древни градове в Шанхай. Следва посещение на Xintiandi, основният нощен живот на Шанхай с барове, Shikumen Buildings, галерии, модни магазини, тематични ресторанти, кафенета. Шопинг на местия пазар. Вечеря . Нощувка в Шанхай в хотел 4 *.

Ден 5 Шанхай - Пекин - / закуска, вечеря /
След закуска с трансфер до ЖП гарата ще вземете високоскоростен влак за Пекин. Пристигане в Пекин в 13.30 ч. Трансфер и настаняване в хотел . Следобед ще посетите „ Небесния храм“, където императорите почитали небето и се молели за мир и плодородие; Разходка по централната и най-модерна улица в Пекин. Вечеря. Нощувка в Пекин в хотел 4*

Ден 6 Пекин / закуска, вечеря /
Посещение на най-големия площад в света, площад Тянанмън ви завладява с величието си. . Разходката продължава до Императорския дворец ,наричан още Забранения град, един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция за 24 императора по време на династиите Минг и Цин и най-големия древен архитектурен комплекс в света. Посещение на музея. Посещение на магазин за коприна. Следобед продължавате пътуването си до летният двореца. С най-големия кралски парк , той е обявен през 1960 г. от Държавния съвет за място за защита на културните реликви в Китай. Съдържащи примери за древните изкуства, той също има красиви пейзажи и великолепни конструкции. Вечеря. Нощувка в Пекин в хотел 4*.

Ден 7 Пекин - / закуска, вечеря /
След закуска ще посетите Великата китайска стена в провинция Juyong, която е символ на Китай и мъдростта на китайския народ. Великата китайска стена е най-дългата конструкция, създавана от човешка ръка. Според официалната версия строителството ѝ е започнало в периода на Воюващите царства (475–221 г. пр.н.е.), при император Цин Шъхуан с цел защита на държавата от набезите на номадите. Сравняват я с дракон, протегнал се от Жълто море до Тибетските планини. На Земята няма друго такова съоръжение , дълга точно 8851,8 км. Ако бъдат включени и отделните липсващи участъци обаче, тя нараства до над 21 хиляди километра. Връщане в града, свободно време След това ще посетите Олимпийския парк в Пекин, където можете да видите от вън Националния стадион - Птичето гнездо и Националния център по водите - Воден куб . Посетете Чайната къща. Шопинг на местния пазар. Вечеря. Нощувка в Пекин в хотел 4*.

Ден 8 отпътуване от Пекин - / закуска /
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището.

Ден 9 Доха – София
Полет до Доха в 01.25 ч.Кацане в Доха в 05.40 ч. Полет Доха – София в 06.50 ч . Пристигане в София на терминал 2 в 12.00 ч.


София-Шанхай-Пекин-София


Маршрут:
 
вижте още
Дата Цена Резервирай
20.10.2020 от 2532.80 лв. Резервирай
Цената включва
самолетен билет София -Доха – Шанхай – Пекин – Сафия летищни такси трансфери 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Шанхай 3 нощувки със закуски в хотел 4 * в Пекин 6 вечери в местни ресторанти с безалкохолна напитка и бира транспорт с климатизиран автобус билет за влакът – стрела Шанхай – Пекин посещение на обектите упоменати в програмата с включени входни билетите една бутилка вода на човек на ден водач на български език
Цената не включва
групова виза за Китай – 75 евро акробатично шоу в Шанхай – 50 евро Доплащане за единична стая- 380 лева круиз по река Хуанпу – 45 евро спектакъл династията на Златната маска - с двупосочен трансфер – 60 евро бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 30 евро - заплащат се на място медицинска и туристическа застраховка с покритие 25000 евро – 11 евро (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 21 евро застраховка Отмяна на пътуване лични разходи
Календар
Изберете месец на пътуване
Новини
Игра за ориентиране и селфита СОФИЯ: В обувките на един софиянец
19 Ноември 2018
„Яна тур“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община създаде и реализира игра...