Екскурзия Италия – Класически тур със самолет

Маршрут
Самолетна програма 8 дни / 7 нощувки с включени летищни такси

8 дни / 7 нощувки
Самолет
от 1369.08 лв.
Оферта номер: Е1256
  • Програма
  • Цената
Програма по дни
 
Ден 1 София – Болоня – Римини / Ричоне
Отпътуване за Италия с полет по направление София - Болоня. Трансфер до курорта Римини/ Ричоне. Настаняване в хотел 3* или 4*(според избрания вариант) в курорта. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Римини / Ричоне – Сан Марино – Асизи – Рим
Закуска. Отпътуване за Сан Марино. Сан Марино е третата най-малка държава в Европа след Ватикана и Монако. Сан Марино е държава в държавата, подобно на Ватикана. Това е малък на площ град-държава в рамките на Италия, близо до курорта Римини. Туристическа програма в Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата “Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Продължаваме към Асизи – един от светите градове. Туристическа програма в Асизи: папската базилика „Св.Франциск“ с шедьоврите на великия Джото от ранния Ренесанс, главната църква на Францисканския орден, в която е погребан основателят на ордена – Свети Франциск от Асизи. Горната църква е изписана от Джото, считан за първият ренесансов художник, с 28 сцени от живота на Св. Франциск. В тази църква са се венчали цар Борис III и царица Йоанна, в нея е и гробът на царица Йоанна, в чест на която главният булевард на Асизи се нарича „Джованна ди Савоя, регина деи булгари“. Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в града. Нощувка.

Ден 3 Рим
Закуска. Денят е посветен на „Вечния град“ (използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, впечатляващо забързан и модерен. Рим пълни очите, но опустошава сърцето. Туристическа програма в Рим и пешеходна обиколка из Вечния град: църквата „Santa Maria Maggiore“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе”, където е погребан Св.Кирил, Колизеума – най-значимият Древноримски монумент, станал заслужено и едно от Чудесата на света, Арката на император Константин Велики – превърнала се в символ на императорския триумф, Римският форум – центърът на Античния Рим, центърът на тогавашния свят, Имперските форуми – свидетели на величие и падение, Пиаца Венеция с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия. Връщане в избрания хотел. Нощувка.

Ден 4 Рим
Закуска. Пешеходна обиколка на бароков Рим, по време на която ще посетите и ще видите прочутата пиаца Навона – преди е била древноримски цирк, а 15-ти век се превръща в площад, където днес ще видите Фонтана на Бернини, както и красиви картини на местните художници, които излагат произведенията си на площада. Пантеона – шедьовър на античното изкуство и еталон на гениалната строителна инженерна мисъл, най-големия бароков площад в Рим - Фонтан ди Треви, който е плод на изумителния човешки гений ,където хвърляме монета, с надежда да се завърнем отново в Рим. Време за наслада на чаша капучино на-най-скъпата улица в Рим,виа Кондоти, в най-античното и най-известното кафене “Греко”. И другояче не би могло да бъде, след като тук са отсядали гениални посланици на духа...Връщане в избрания хотел. Нощувка.

Ден 5 Рим – Ватикана – Сиена – Монтекатини Терме
Закуска. Сутринта посещение на Ватикана – папската държава с Площада „Сан Пиетро“ и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Разглеждане на Ватиканските музеи, създадени от Папа Юлий ІІ през ХVІ век – величие и богатство от гениални шедьоври на най-големите творци от Ренесанса,събрано в 11 музея с 5 галерии и 1400 зали,оставящо в съзнанието незабравими впечатления. /40 EUR с включена такса за местен екскурзовод/. Отпътуване за Сиена – архитектурната перла на Тоскана, шедьовър от древна история, забележителна архитектура и изкуство, средновековен дух,но и неповторим романтичен облик. Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо с форма на вдлъбната черупка, Torre del Mangia, откъдето можете да видите целия град и мраморния Фонтан на радостта.   Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Вечеря. Нощувка

Ден 6 Монтекатини Терме – Флоренция – Лидо ди Йезоло
Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз) -градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика. Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело - голият мъж, събрал може би най-много възхищение в историята на света; Палацо Векио – старият дворец; Галерия „Уфици“ - първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция, по чието създаване работят шестима от най-добрите архитекти на епохата. Зашеметяващото и великолепно Дуомо величествено доминира в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено. Продължаваме към Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в курорта. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Лидо ди Йезоло – Венеция - Тревизо
Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция: площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време. Продължаваме към Тревизо. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Нощувка.

Ден 8 Тревизо - София
Закуска. Трансфер до летище Тревизо за полет Венеция – София.


София - Болоня - Римини/ Ричоне - Сан Марино - Асизи - Рим - Ватикана - Сиена - Монтекатини Терме - Флоренция - Лидо ди Йезоло - Венеция - Тревизо - София
 

 

 

Цена за настаняване

в хотели 3* по програмата

 

 

Цена за настаняване

в хотели 4* по програмата

 

700 евро / 1369 лв.

754 евро / 1475 лв.

 

Полетно разписание:

 

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

WIZZ AIR

София - Болоня

20.30

22.05

София

RYAN AIR

Тревизо - София

12.20

15.00

Венеция / Тревизо

*** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

Маршрут:

вижте още
Дата Цена Резервирай
08.06.2020 от 1474.70 лв. Резервирай
08.06.2020 от 1369.08 лв. Резервирай
04.09.2020 от 1545.11 лв. Резервирай
04.09.2020 от 1437.54 лв. Резервирай
12.10.2020 от 1474.70 лв. Резервирай
12.10.2020 от 1369.08 лв. Резервирай
Цената включва
7 нощувки в хотели 3* или 4* (по избор): по една в Римини/ Ричоне, Монтекатини Терме, Лидо ди Йезоло, Тревизо и 3 в района на Рим; 7 закуски в ресторантите на хотелите; 3 вечери: в Римини / Ричоне, Монтекатини Терме и Лидо ди Йезоло в ресторантите към съответните хотели; Туристическа програма в следните градове: Сан Марино, Асизи, Рим, Сиена, Флоренция, Венеция; Местен екскурзовод във Флоренция; Самолетен билет София – Болоня и Тревизо – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 10 кг + 8кг ръчен; Транспорт с комфортен автобус; Екскурзоводско обслужване;
Цената не включва
Доплащане за единична стая – 130 евро за варианта с хотели 3*; Доплащане за единична стая – 150 евро за варианта с хотели 4*; Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. - 8 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 19 лв; Възможност за доплащане за по-голям чекиран багаж – цена на запитване; Сити такси: 17 евро (за настаняване в хотели 3*) - заплаща се предварително в офиса; Сити такси: 26 евро (за настаняване в хотели 4*) - заплаща се предварително в офиса; Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (заплаща се на място); Ползване на обществен транспорт във Флоренция - 2,60 евро на посока; Ползване на обществен транспорт (метро) в Рим - 1,60 евро на посока; Входни такси за посещаваните туристически обекти; По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.
Календар
Изберете месец на пътуване
Новини
Игра за ориентиране и селфита СОФИЯ: В обувките на един софиянец
19 Ноември 2018
„Яна тур“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община създаде и реализира игра...