Екскурзия до Южна Африка , Зимбабве, Ботсвана - с посещения на Йоханесбург, Водопадите Виктория, Претория, Кейптаун и парковете Крюгер и Чобе

Маршрут
Самолетна програма 11 дни / 8 нощувки

11 дни / 8 нощувки
Самолет
от 6552.03 лв.
Оферта номер: Е1237
  • Програма
  • Цената
Програма по дни
 
Ден 1 София - Доха
Среща с водача на групата на терминал 2 на летище София в 11:00 ч., под информационната табела за излитащи полет. Излитане от София с полет на Катарски авиолинии за Доха в 13:00 ч. Кацане в Доха в 17:50 ч. Излитане в 20:40 ч. с полета от Доха за Йоханесбург.

Ден 2 Йоханесбург /вечеря/
Пристигане в Йоханесбург в 05:00 ч. Посрещане от местната фирма партньор. Панорамна обиколка на Йоханесбург – най-големият град в Южна Африка,града на златото ,оживен мегаполис- туптящото сърце на Африка. Посещение на музея посветен на Апартейда и къщата на Нелсън Мандела. В музея ще научите за бащата на нацията Нелсън Ролилахла Мандела, който става световна икона. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Йоханесбург - Виктория Фолс – Зимбабве - / закуска и вечеря /
Закуска. Трансфер до летището в Йоханесбург за полет до Виктория Фолс в 11:25 ч. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка и разглеждане на най-големите и красиви водопади на Африка, които се изливат от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве и падат на Известния водопад Виктория - едно от природните чудеса на света. Следобед ще се насладим на красивия африкански залез над река Замбези на борда на кораб /с включена вечеря в цената/. Край бреговете на реката могат да се наблюдават множество птици, слонове или стада излежаващи се хипопотами, носорози и крокодили. Нощувка в района на водопада Виктория.

Ден 4 Национален парк Чобе, Ботсвана - /закуска , обяд и вечеря/
Закуска. Свободно време или по желание – посещение на Национален парк Чобе с включен обяд. Намиращият се съседна в Ботсвана парк „Чобе“ е известен с най-голямата концентрация на животински видове сред всички паркове в Африка. Ще се отправим на разходка с корабче по живописната река Чобе. Обяд и следобедно сафари с джипове в парка. Привечер връщане в хотел във Виктория фолс. Вечерта по желание „Boma” вечеря с фолклорно шоу с местни музика и танци. Нощувка в района на водопада Виктория.

Ден 5 Виктория Фолс – Зимбабве /закуска и вечеря/
Закуска. Отпътуване от хотела за посещение на водопада Виктория за незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като Моси-оа-Туня или „ Гърмящ дим“. Тонове вода се изсипват от водопада и падат от близо 120 м. височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри. Негов откривател е Дейвид Ливингстън през 1855 г и го нарекъл Виктория в чест на английската кралица. Свободно време и възможност за различни дейности на територията на парка, като полет с хеликоптер над водапада, рафтинг, разходка със слонове, сафари с лъвове и др. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в района на водопада Виктория.

Ден 6 Национален парк Крюгер - /закуска и вечеря/
Закуска. Национален парк „Крюгер“ е най-големият национален парк в ЮАР. Разположен е на територията на две от провинциите на РЮА Лимпопо и Мпумаланга. Неговата площ е 18 989 кв.км. На север граничи със Зимбабве, а на изток с Мозамбик. Ще преминем през известният "Панорамен път", който преминава през северните склонове на Драконовата планината и през живописната провинция Мпумаланга, наслаждавайки се на спиращи дъха гледки и природни забележителности. Попътно посещение на Претория, административен център на ЮАР. Намира се в провинция Гаутенг. Градът е седалище на правителството, докато парламентът е в Кейптаун, а Върховният съд – в Блумфонтейн. Посещение на националния паметник Фортрекер, върху чийто 93-метров фриз е разказана историята на "Великото преселение". Настаняване в лодж в парк Крюгер. Вечеря. Нощувка в Крюгер парк.

Ден 7 Национален парк Крюгер - /закуска, обяд, вечеря/
Закуска. Ранно сутринта ще поемем на сафари из Национален парк Крюгер. Ще може да изследваме огромното разнообразие от флора и фауна. В резервата на свобода живеят над 517 вида птици, 114 вида влечуги, включително черна мамба, 3000 крокодила и много други. Обяд /включен в цената/. Следобед връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Йоханесбург - Кейптаун - / закуска , вечеря /
Закуска и отпътуване за Йоханесбург. Посещение на известната диамантена мина Кулинан, където през 1905 г. е добит най-големият необработен диамант в света. Следобед трансфер до летището в Йоханесбург за полет до Кейптаун. Посрещане от местният партньор в Кейптаун, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Кейптаун.

Ден 9 Кейптаун - планината „Маса - нос Добра Надежда и Кейп Пойнт – / закуска и вечеря/
Закуска. Панорамна обиколка на Кейптаун и екскурзия с кабинков лифт до планината „Маса“ откриваща невероятна гледка към красивият град Кейптаун, возейки се в кабина ,която се върти на 360 градуса , чувството е неповторимо. Свободно време за обяд. Следобед екскурзия до нос Добра Надежда и Кейп Пойнт. Нос Добра Надежда е най-южната точка на африканският континент. Ще преминем по крайбрежието на Атлантическия океан – красивата Ривиера на Южна Африка Sea Point. Следващата ни спирка е в Националният резерват Кейп Пойнт – разположен на 17000 акра площ и обитаван от типични и многообразни представители на местната флора и фауна. Вечеря в местен ресторант. Завръщане в хотела. Нощувка в Кейптаун.

Ден 10 Кейптаун – Доха /закуска/
Закуска. Свободно време или по желание посещение с дегустация на вино в някоя от прочутите южноафрикански винарни в района на Кейптаун. Следобед – трансфер до летището в Кейптаун за полет до Доха в 18:40 ч.

Ден 11 Доха – София
Кацане в Доха в 05:55 ч. Полет за София в 06:50 ч.Пристигане в София в 12:00 ч.


Йоханесбург – Водопадите Виктория – Национален парк „Чобе“ - Национален парк „Крюгер“ - Претория - Кейптаун
 

ЮЖНА АФРИКА Ви приветства!

Направете едно незабравимо пътуване до най - горещи точки в Южна Африка. Започвайки от Града на златото - Йоханесбург, оживен мегаполис- туптящото сърце на Африка. След това ще посетим флагманската пустиня на Националния парк Крюгер аслаждавайки се на дивата природа. Отправяйки се на юг стигаме до „ Майчиния град“- Кейп Таун . С модерна въжена линия и със спокойно темпо ще се качим на планината Table Mountain, возейки се в кабина ,която се върти на 360 градуса , чувството е неповторимо. Известният водопад Виктория е още едно природно чудо на света. Известен като „Димът, който гръми”, могъщата река Замбези пада в дълбока пролом на великолепна сцена. Ще се разходим с круиз по река Замбези . Ще посетите Националния парк Чобе ,известен ,като „Земята на великаните“, разположен в северната част на кресивата Ботсвана .  

 

Цени за ранно записване до 31.01.20 г.:
 

Период на пътуване:

Цена на човек в двойна стая:

Цена на човек в единична стая:

02.05.20 – 12.02.20

3260 € / 6376 лв

3850 € / 7472 лв

12.10 – 22.09.2020 г.

3260 € / 6376 лв

3820 € / 7472 лв

 

* Цена след 31.1.20 - 3360 евро / 6572 лева е за човек настанен в двойна стая.

вижте още
Дата Цена Резервирай
20.10.2020 от 6552.03 лв. Резервирай
16.04.2021 от 6552.03 лв. Резервирай
15.09.2021 от 6552.03 лв. Резервирай
Цената включва
Самолетен билети с Катарски авиолинии - София – Йоханесбург и Кейптаун – София Самолетни билет за вътрешните полети: Йоханесбург – водопада Виктория парк Крюгер – Йоханесбург Йоханесбург-Кейптаун Всички летищни такси Всички трансфери по програмата и входни такси за посещаваните обекти, описани в програмата; 1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел 4* 3 нощувки със закускa в района на водопада Виктория в 3* 2 нощувки със закуски в Национален парк Крюгер в хотел 4* 2 нощувки със закуски в Кейп Таун в хотел 4* 8 вечери 2 обяда Полудневна панорамна обиколка на Йоханесбург; Круиз на залез слънце по р. Замбези до водопада Виктория с включена вечеря; Посещение на водопада Виктория; Сафари в парка Крюгер; Полудневна екскурзия на Кейптаун и полудневно посещение на планината Маса с включен билет за въжената линия; Екскурзия от Кейптаун до нос Добра Надежда и Националният резерват Кейп Пойнт Местен лицензиран екскурзовод, с превод на български от водача на групата; Представител от България по време на цялото пътуване
Цената не включва
Виза ЮАР (подава се лично в посолството на ЮАР в София) – 65 лв / 33 евро (заплащат се предварително от България); Виза Зимбабве – поставя се на летище при представяне на международен паспорт с попълнен формуляр, който се получава в полета и се заплаща на място както следва: 30$ на човек - цена за еднократно влизане в Зимбабве; 45$ на човек - цена на двукратна виза (само ако посетите Ботсвана); Такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР – 20 евро (заплащат се предварително от България); Медицинска застраховка за чужбина – 13 евро. "Boma” вечеря с музика и танци – 75 евро Еднодневно сафари до Ботсвана и Природен парк Чобе от хотела в района на водопада Виктория – 195 евро (заявява се и се заплаща предварително от България); Хеликоптер над водопада Виктория, около 13 мин. – 150 евро Рафтинг в парка на водопада Виктория – 130 долара (заявява се и се заплаща на място); Разходка със слонове – около 145$ (заявява се и се заплаща на място); Разходка с лъвове – около 145$ (заявява се и се заплаща на място); Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 50 евро (заплащат се предварително от България); Полудневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун с включена дегустация на вино - 70 евро доплащане за единична стая – 690 евро Застраховка „Отмяна от пътуване“.
Календар
Изберете месец на пътуване
Новини
Игра за ориентиране и селфита СОФИЯ: В обувките на един софиянец
19 Ноември 2018
„Яна тур“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община създаде и реализира игра...