Екскурзия до Перу - Страната на инките и приключение в Амазонската джунгла

Маршрут
самолетна програма 11 дни / 9 нощувки

11 дни / 9 нощувки
Самолет
от 6569.63 лв.
Оферта номер: Е1546
  • Програма
  • Цената
Програма по дни
 
Ден 1 СОФИЯ - ЛИМА
Полет от София в 6:30 ч. Пристигане на летището в град Лима в 23.00 ч, посрещане, трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Лима.

Ден 2 ЛИМА - АРЕКИПА
Закуска. Напускане на хотела. Туристическа обиколка на град Лима и разглеждане на основните архитектурни забележителности между които: Историческия център, базиликите ''Санто Доминго'' и ''Св. Франсиск'', музей Ларко и др. Ще посетим модерните и колониални квартали на Лима, известен като Града на кралете. Обиколката започва с кварталите Мирафлорес и Сан Исидро, минавайки покрай „Хуака” - древно светилище от периода преди инкит и ще завършим с посещение на историческия център. Там ще се разходим по централните улици на града, водещи до Плаза де Армас, където ще имаме време да направим снимки на невероятната колониална архитектура, която го заобикаля. Свободно време за обяд. Трансфер до летището следобед и полет за Арекипа. Пристигане в Арекипа и трансфер до хотела. Нощувка

Ден 3 АРЕКИПА - ЧИВАЙ
Закуска. Напускане на хотела и туристическа обиколка на Арекипа – Манастирът Санта Каталина, Катедралата, Йезуитската църква, модерният град. Свободно време за обяд и отпътуване за Чивай. Следобед, пристигане, настаняване и нощувка в Чивай.

Ден 4 ЧИВАЙ - ПУНО
Закуска. Напускане на хотела рано сутрин и екскурзията до Колка каньон - Каньонът на Кондорите. Пристигане в Каньона около 8.00 ч. При възможност – наблюдаване полета на кондорите. Продължаваме към недрата на ”същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най – високо разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя имате шанс да срещнете представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – красивите високопланински езера. Следобед, пристигане, настаняване и нощувка в Пуно.

Ден 5 ПУНО - КУСКО
Закуска. Трансфер до летището за вътрешен полет до Куско. Пристигане в Куско и туристическа обиколка. Ще посетим катедралата ''Педро де Андауайлилас'', известна като „Сикстинската капела“ на Америка и Ракис - една от най-големите занаятчийски общности в района. Настаняване в хотела и нощувка в Куско.

Ден 6 СВЕЩЕНАТА ДОЛИНА НА ИНКИТЕ - АГУАС КАЛИЕНТЕС
Закуска. Пътуване до Свещенната Долина на инките – посещение на индиански пазар в селцето Писак, посещение на Урубамба, Олантайтамбо и Чинчеро. Нощувка в Агуас Калиентес.

Ден 7 МАЧУ ПИКЧУ
Закуска. Рано сутринта се отправяме на пътешествие до Мачу Пикчу - “изгубеният град на инките”. Разглеждане на Мачу Пикчу. След обяд - отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско.

Ден 8 КУСКО - ПУЕРТО МАЛДОНАДО
Закуска. Напускане на хотела. Полет до Пуерто Малдонадо - разположен в центъра на Национален парк Тамбопата, в перуанската джунгла на Амазонка. Пристигане на обед в Пуерто Малдонадо и трансфер с моторна лодка по река Тамболата до хотел-лодж в перуанската джунгла. Свободно време. Нощувка.

Ден 9 ПУЕРТО МАЛДОНАДО
Закуска. Днес ни очаква вълнуващо плаване с лодка по реката до "Острова на маймуните”, където може да наблюдавате 6 вида маймуни, най-големите гризачи – водолюбивите капибари, ловуващи черни каймани, 7 вида пъстроцветни ари, тукани, видри, тапири и други не по-малко удивителни представители на тропическата фауна. Следва експедиция на територията на Националния резерват Тамбопата Кандамо, където ще се разходим през гъстата растителност на тропическите гори,за да срещнем черни паякообразни маймуни, птици,жълто-черни папагали,черни каймани и други. Обяд.Продължаваме към божественото езеро с изумрудени води - Сандовал,чийто околности са изключително богати на разстителни и животински видове – орхидеи,бромелиади,фикуси и дървета-гиганти,маймуни „Капучи“,“Тамарински“маймуни,видри,еноти,тапири,корморани,папагали.Тук е и домът на най-голямата сладководна риба-пираруко,която достига дължина от 4 метра.Пътуването с кану и отражението на залеза в езерото е незабравимо усещане,което ще изживеем. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 10 ПУЕРТО МАЛДОНАДО - ЛИМА
Закуска. Сутринта трансфер до летището и полет Пуерто Малдонадо до град Лима в 9:55 ч. Прекачване за полет до Франкфурт в 13:36 ч.

Ден 11 ФРАНКФУРТ - СОФИЯ
Пристигане в София в 22:25 ч.


Лима - Арекипа - Колка - Куско - Мачу Пикчу - Пуерто Малдонадо
 
 
Цена на човек в двойна стая
Цена на човек в единична стая
  3359

3659Необходими документи:
Български граждани пътуващи по програмата е необходимо да притежават паспорт, валиден до 6 месеца след датата на пътуването;

Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус


Хотели по програмата: 3*/4/*
Лима: Casa Andina Select или подобен - https://www.casa-andina.com/es/destinos/lima
Арекипа:Casona Plaza или подобен - https://casonaplazahoteles.com/casona-plaza-hotel-aqp/
Пуно:Casona Plaza или подобен - https://casonaplazahoteles.com/casona-plaza-hotel-puno/
Куско:Xima или подобен - https://www.ximahotels.com/en/xima-hotel-cusco-2
Агуас Калиентес: Hatun Initi или подобен - http://hatuninti.com/
Пуерто Малдонадо: Amazon Lodge или подобен https://www.amazonlodgetambopata.com/

вижте още
Дата Цена Резервирай
19.10.2021 от 6569.63 лв. Резервирай
Цената включва
Самолетни билети за международни полети: София - Лима и Лима - София; Самолетни билети за вътрешните полети Лима - Арекипа, Куско - Пуерто Малдонадо и Пуерто Малдонадо - Лима; Летищни такси; Трансфери Летище - Хотел - Летище; Трансфери по програмата с автобус/бус; 1 нощувка в Лима; 1 нощувка в Арекипа; 1 нощувка в Чивай; 1 нощувка в Пуно; 2 нощувки в Куско; 1 нощувка в Агуас Калиентес; 2 нощувки в Пуерто Малдонадо; 9 Закуски; 3 Обяда и 2 вечери; такси и входове за посещаваните обекси; Екскурзоводско обслужване на български език по програмата;
Цената не включва
Медицинска и туристическа застраховка – 24 лв, за лица от 65 г. до 80 г. – 50 лв; Застраховка за отмяна на пътуване - на запитване Лични разходи Доплащане за единична стая:300 EUR Допълнителни екскурзии и услуги, които не са включени в програмата
Календар
Изберете месец на пътуване
Новини
Оперативна програма иновации и конкурентоспособност 2014-2020
22 Октомври 2020
                                ...