Екскурзия в Уелс

Маршрут
01.05.2019, 7 дни / 6 нощувки
САМОЛЕТ

7 дни / 6 нощувки
Самолет
от 0.00 лв.
Оферта номер: Е706

Елате с нас в Земята на Червения Дракон и Жълтия Нарцис!
Земята, дала на Британия легендата за Камелот,
Крал Артур и магьосника Мерлин, но също и сър Джордж Еверест...
Земята с най-много замъци на квадратна миля - над 600 средновековни замъка, повече от където и да било по света.
Скалисти брегове, изумрудено зелени национални паркове, могъщи крепости и романтични крайбрежни градчета, заснежени планини... и невероятни гурме шедьоври!

ПЪРВИ ДЕН: 01.05.2019, СОФИЯ - ЛОНДОН - ПРИСТИГАНЕ В УЕЛС / Гурме тур КАРДИФ/
Полет София-Лондон Хийтроу с АК Bulgaria Air. Излита в 06:35ч. Каца в 08:05ч. Трансфер до столицата на Уелс - Кардиф. Настаняване в Exchange Hotel 4* за 2 нощувки на база закуска. Запознанството ни с Уелс започва с… гурме сафари, както го наричат тук: посядаме за дегустация в различни заведения на различни места в центъра на Кардиф, за да опитаме 3-степенни менюта в различни битови и исторически заведения. По време на този гурме тур (включен в цената), групата ще опознае старинния център на Кардиф, както и залива, и ще се наслади на шедьоврите на уелската кухня, акцентираща на зайците, сезонните зеленчуци, овчето сирене, хлябът със семена... и определено много на уелската бира /сайдер/. Уелсците се гордеят със своята кулинария и с удоволствие говорят за нея. Ще научите най-различни факти и тайни за местната кулинария, за изискани ястия, поднасяни на уелския принц и за доста по-традиционните народни пъбове. Подбрали сме за Вас заведения с дух и история! Разходка с воден бус до залива на Кардиф, за да уважим многобройните кафенета там и да видим какво предлага залива като десерти. Нощувка в Exchange Hotel, разположен в залива, предлагащ не само кулинарни изкушения (вече няма да имате сили), но и многобройни бутици, галерии, магазинчета за традиционни занаяти.
ВТОРИ ДЕН: 02.05.2019, КАРДИФ: ВЕЛИКДЕНСКА ЛИТУРГИЯ - ЗАМЪКА КАРДИФ
Закуска. Свободно време за собствено проучване на старинните улички и тайни кътчета в центъра на Кардиф.
Следобед: Посещение на замъка Кардиф (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Разположен сред разкошни паркови градини, в самия център на столицата, замъкът е една от емблемите на Уелс и е от ключово историческо значение. Стените на замъка и неговите приказни кули крият 2 000 години история. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 03.05.2019, МУЗЕЯТ НА ОТКРИТО СВ. ФАГАН - НАЦ. ПАРК ПЕМБРОУКШИР - ТЕНБИ
Закуска. Този ден е посветен на Музеят на открито Св. Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа), представящ живота, бита, традициите, занаятите и обичаите на Уелс през вековете. Националният Исторически Музей на Уелс, разположен във феодално имение от 16-ти век и заобиколен от 100 акра паркова площ, е един от най-големите музеи на открито в Европа. След като сме надзърнали в уелската история, се отправяме към Национален парк Пемброукшир, известен с романтичните си крайбрежни градчета и секващота дъха крайбрежие. Пешеходна туристическа обиколка на рибарското и пристанищно градче Тенби: средновековни крепостни стени от 13-ти век, Замъка Тенби, Имението на Тюдорите, Галерията на изкуствата... и още много, много интересни кътчета и уютни кафенета, скрити в тесните калдъръмени вити улички на Тенби. Настаняване в Fourcroft Hotel 3* за 1 нощувка на база закуска.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 04.05.2019, ТЕНБИ - ЗАМЪКЪТ ПЕМБРОУК - АБЪРЕЙРЪН - АБЪРИСТУИТ
Закуска. Денят ни започва с посещение на Пемброук Кесъл, родното място на Крал Хенри 7-ми (включени входни такси и екскурзоводска беседа). Тази величествена крепост, идилично разположена на бреговете на реката, играела ключова роля в британската история. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки в замъка - шедьовър на уелската архитектура. Продължаваме по крайбрежието на Среден Уелс. Спираме за обяд и разходка в красивото пристанищно градче Абърейрън, предлагащо секващи дъха гледки към залива Кардигън. Настаняване в Абъристуит в Richmond Hotel 4* за 1 нощувка на база закуска. В свободното ни време привечер можем да вземем влакчето Aberystwyth Cliff Railway, за да се насладим на изумителните гледки към града, а също и да надникнем през най-голямата в света камера обскура, предлагаща ни птичи поглед към 1000 кв. мили земя и море. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН: 05.05.2019, АБЪРИСТУИТ - ЗАМЪКА КОНУИ КАСЪЛ - ЛАНДУДНЬО
Закуска. Днес ще пътуваме през втория национален парк, който ще видите по време на нашето уелско пътешествие - Национален Парк Сноудония. Пътуваме през планински склонове към живописното курортно градче Портмейрион. Пешеходна туристическа обиколка: ще се насладим на фантастичните му градини (датиращи от 18-ти век), ще научим историята му и ще отморим следобеда в някое от уютните му кафенета или арт магазинчета. За киноманиаците - тук е сниман филмът „Затворникът”. Продължаваме в посока север. Посещение на замъка Конуи Касъл (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Конуи Касъл е невероятно място, в което човек би се изгубил с удоволствие. Средновековните стени са почти непокътнати, над тях се извисяват 21 крепостни кули, в града-крепост се влиза през 3 автентични порти. Крепостта е не само една от най-могъщите, но и една от най-модерните през Средновековието. В почти всяка от бойните кули има средновековна... тоалетна. Отправяме се директно към една от кулите, от която се открива секваща дъха гледка към крепостния град. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки. Тази нощ ще преспим във викторианското градче Ландудньо. Настаняване в Faenol Fawr Country House или Bodelwyddan Hotel 4* за 2 нощувки база закуска.
ШЕСТИ ДЕН: 06.05.2019, НАЦИОНАЛЕН ПАРК СНОУДОНИЯ
Закуска. Отправяме се на пътешествие в магичния Национален Парк Сноудония. Планината Сноудон е най-високата в Британия и Уелс. Качваме се до подножието на връх Сноудон със зъбчата железница Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената). Под нас се разкриват наистина приказни гледки. Продължаваме към град Кернарфън. Посещение на замъка Кернарфън (ЮНЕСКО), построен от Крал Едуард Първи (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). След приключване на тура и екскурзоводската беседа в замъка, свободно време за разходки и снимки в градчето. Следва тур с дегустация и вечеря за сбогом в местна винарна. Дегустацията включва всички продукти на винарната - много сайдер, вино и... ябълков сок (вечеря с дегустация на вина и сайдер - включени в цената). Нощувка.
СЕДМИ ДЕН: 07.05.2019, ЛОНДОН - СОФИЯ
Закуска. Свободно време за разходки в Ландудньо. Вземаме си сбогом с Уелс и ни предстои трансфер до Лондон. Полет Лондон Хийтроу - София с АК Bulgaria Air. Излита в 17:35ч. Каца в София в 22:45ч.
 
НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНА ЦЕНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
до 31.01.2019г.
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ
евро лева евро лева
Възрастен в двойна стая 1 575 € 3 087 лв. 1 645 € 3 224 лв.
Възрастен в единична стая 1 825 € 3 577 лв. 1 895 € 3 714 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 18 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет с авиокомпания с АК БЪЛГАРИЯ ЕЪР с включени: летищни такси, регистриран багаж до 23 кг;
 • Летищни такси по международните полети-127евро (към дата 14.11.2017г.)
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус
 • Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в УЕЛС от  - до ЛОНДОН;
 • 6 нощувки на база закуска в описаните хотели по програма;
 • Всички екскурзии и посещения по описаната програма:
 • Гурме тур в Кардиф;
 • Посещение на Великденска литургия в Кардиф;
 • Посещение на Замъка Кардиф (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
 • Музеят на открито Св.Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
 • Национален Парк Пемброукшир;
 • Пешеходна туристическа  обиколка на рибарското пристанищно градче Тенби;
 • Посещение на Пемброук Кесъл (включени входни такси и екскурзоводска беседа);
 • Пешеходна туристическа  обиколка на красивото пристанищно градче Абърейрън;
 • Посещение на Замъка Конуи Касъл (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
 • Национален Парк Сноудония – изкачване до подножието връх Сноудон със влакче Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената).
 • Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език - при група от 18 души

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Великденски обяд с агнешко в местен ресторант
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - по Ваша преценка на място
 • Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "Цената включва"
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител.
 • Включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“; Моля консултирайте се с наш представител.
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Аванс в размер на 800 евро/ 1 568 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
 • Пълно плащане до 28.02.2019г.
АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има прваво да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:
 • При анулация до 03.01.2019г. - без неустойка.
 • При анулация от 04.01.2019г до 28.02.2019г. - неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 28.02.2019г. или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените,но неизползвани услуги.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 28.02.2019г.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой записани, необходими за осъществяване на пътуването: 18 души.
 • Крайна дата за уведомяване на клиентите за ненабран минимален брой за група: 28.02.2019г.
 • Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 18 души, допълнителните екскурзии се провеждат на английски език с превод на български при група от мин. 18 души.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Информация относно здравните изисквания:  няма допълнителни медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • При пътуване на семейство с деца под 12г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Какво да вземем: Стабилни затворени обувки, топли дрехи, яке, полар или пуловер.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Валута: 1 GBP =1.117 EUR
 • Часово време: България - 12:00ч., Уелс - 10:00ч.
вижте още
Календар
Изберете месец на пътуване
Новини
Игра за ориентиране и селфита СОФИЯ: В обувките на един софиянец
19 Ноември 2018
„Яна тур“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община създаде и реализира игра...